De dansar åter för livet

Textstorlek:

Johanna Leffler och Therese Wängelin håller grepp om dans och välgörenhet. Tillsammans med övriga dansare ger de för femte året en föreställning till förmån för Barncancerfonden.

– I år har vi ökat antalet dansare och är mer än dubbelt så många mot förra året, från 24 till 52, säger Therese Wängelin och tillägger att nu har de totalt 90 medlemmar i föreningen.

Varje år har sitt tema och årets föreställning hämtar inspiration från filmens värld.

– Det blir dans till filmmusik från Sing, Grease, Armageddon och många fler, säger Johanna Leffler.

När antalet dansare blir fler krävs också fler ledare och nya ledare är Lillemor Johansson, Eva Ridefelt och Jennie Preintiz.

– Vi är en förening via Aktiv ungdom Uppsala och har dans och träningsverksamhet för alla åldrar, säger Therese Wängelin.

I gamla gymnastiksalen i Heby ljuder musiken och Therese berättar att nu kör de öppningsnumret.

Det är fart och dansglädje som ger löfte om en sevärd, och förhoppningsvis inkomstbringande föreställning.

Johanna Leffler och Therese Wängelin startade konceptet Dancing for life för att få göra det de brinner för – att dansa och att hjälpa medmänniskor. Det har också inbringat flera tusen till Cancerfonden och Barncancerfonden.

År 2014 skänkte Dancing for life 10 000 kronor till Cancer­fonden, år 2015 inbringade föreställningen 16 900 kronor till Barn­cancerfonden, året efter blev resultatet 5 000 kronor och förra året skänkte föreningen 8 000 kronor till Barncancerfonden Mellansverige.

Vad årets föreställning inbringar återstår att se och såväl ledare som övriga dansare hoppas på stor publik.

Söndag 6 maj klockan 14 och klockan 18 är det dags för den livgivande dansföreställningen i Heby Folkets hus.