Evenemang 13–19 april

Textstorlek:

Uppsala

Premiär för William Shakespeares Rickard lll i kväll fredag kl. 16 på Uppsala stadsteater. Här ges även Den talangfulle mr Ripley av Patricia Highsmith, lunchteatern Hunden som kom in från kylan av Volker Quandt, Det finns ingenting att vara rädd för, efter en roman av Johan Heltne samt Idlaflickorna av Kristina Lugn.

Shine spelar upp till dans i Fyris park i kväll fredag. Insläpp från 19.30.

Textilkonstnär Monica Åberg har arbetar på temat återupplivat-återanvänt i en utställning som visas i Gottsunda kyrka under april månad.

Klädbytardag på Pumphuset, intill Svandammen, i morgon lördag kl. 10.30-15.

På en annan plats än den förväntade. Vernissage på Uppsala konstmuseum i morgon lördag kl. 12-16. Susanne Johansson visar målningar.

Vårkonsert med showkören Harmony Heights i Lötenkyrkan på lördag kl. 17.

På Upplandsmuseet visas bland annat utställningen Årets bild 2018, där Sveriges bästa pressbilder från förra året presenteras. Här visas även Minns att jag levat, en utställning om gravskick och gravvårdar och vårt sätt att närma oss döden.

Knivsta

I kväll fredag är det bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Lunchmusik, andakt och soppa serveras i S:ta Birgittakyrkan i dag fredag med start kl. 12.

Filip Jers Quartet ger konsert i Gredelbykyrkan i morgon lördag kl. 15.

Märit Svensson kommer till Lyckträffen på måndag kl. 13.30 och berättar om hur man kan odla på sin balkong eller uteplats.

Spänning och gemenskap. PRO Knivsta bjuder in till bingo i Thunmansskolans matsal varje måndagskväll kl. 19–21. Dricka och godis till försäljning. Medtag egen kaffetermos.

Besök Galleri Väsby 33 i Lagga. Johan Thunberg, Angelica Wiik och Tord Lyseving är galleriets permanenta utställare. Öppet söndagar kl. 14-16.

Heby

Heby Folkets hus bio visar Blockers på söndag kl. 19.

Lördagsöppet på Heby bibliotek kl. 11–14.

Klädbytardag på Östervåla bibliotek i morgon lördag kl. 11-14.

Musikgudstjänst med invigning av den nya flygeln i Enåkers kyrka på söndag kl. 18. Närproducerat smörgåsbord med pianomusik från olika länder.

Kyrkhäng i Kyrkans allrum i Morgongåva på tisdag kl. 14.15–17.30. Fika och aktiviteter för den som går i årskurs 4–6.

Rollatorcafé på Mötesplatsen i Östervåla, Tallgården, på onsdag kl. 13–15. Fysioterapeut från kommunrehab erbjuder rollatorservice och svarar på frågor om gånghjälpmedel. Hen kan även undersöka om du har svårighet med gång och balans.

Afternoon tea med bokprat på Tärnsjö bibliotek på onsdag kl. 16–19.

Sopplunch i Västerlövsta församlingshem på torsdag kl. 12–13. Soppa, smörgås, kaffe och kaka.

Utställningen Krigare av Hebykonstnären Helen Wolgers visas på biblioteket i Östervåla. En fotoserie på kvinnor som krigar eller krigade för sin existens. Utställningen pågår fram till 26 april.

Enköping/Håbo

OCR Enköping powered by Lappsett, hinderlopp i centrala Enköping, på lördag med start kl. 9 vid Idrottsallén. Fem km med 24 roliga hinder. Sex olika klasser och loppet är EM-kvalificerande för den som vill satsa på det.

Hantverksdagen – lokal hantverksmarknad vid Husby-Sjutolftsgården på söndag kl. 11–16. Produkter tillverkade av bygdens folk samt kaffeservering.

Konstutställning med Carina Nordborg, färgrika och uttrycksfulla målningar på Broby gård. Butik och kafé öppet lördag och söndag kl. 12–16.

Underhållning för seniorer. Brinkens Trio bjuder på sång och musik. Träffpunkt Kryddgården på tisdag kl. 14.

Klädbytardag utanför Håbo bibliotek på lördag kl. 11–13, inlämning av plagg fr. kl. 10. Lämna in max tio hela och rena plagg, även skor och stövlar. Biljett ger möjlighet att byta till sig motsvarande antal plagg som det inlämnade.

HÅBoTQ-veckan inleds på måndag då kultur- och livsmiljö firar att vara HBTQ certifierad. Regnbågsflaggor, frågesport, smyckade bakverk med mera. Håbo bibliotek, fritidsgårdarna, slottsgården och K5, simhall och ishall håller öppet kl. 8–18.

Håbo kommun ordnar träff i samarbete med polis och Hälsoäventyret i Håbo på torsdag kl. 18.30 på Fridegårdscene. Råd, stöd och information om vilka droger som florerar och dess risker.

Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin hälsar på i Alsta trädgårdar. En utställning med anledning av att det är 100 år sedan Elsa Beskow gav ut den första den första boken om ”tanterna”. Öppet onsdag-söndag kl. 11-16. Utställningen pågår fram till 22 april.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Death wish med Bruce Willispå söndag och onsdag kl. 19.

Öppet hus i Nathanaelgården i dag fredag kl. 10–12. Fika, gemenskap och program. Dagens gäst är kommunens skuld och budgetrådgivare Bror Sandberg, som ger information om vardagsekonomi och våra rättigheter som konsumenter.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär. Varje lördag fram till 26 maj, med start kl. 10.

Loppis i Skutskärs Folkets hus på lördag kl. 10-13.

Leufsta i tiden. Berättarkafé i Smedsbostaden, Lövstabruk, på söndag kl. 14. Ann-Kristine och Sylvia reflekterar.

Öppet hus i Tierpsgården, Kyrkbyn, på tisdag kl. 12–14. Dagträff med kaffeservering, allsång och underhållning.

Trivselträff med sopplunch i Trivselvåningen i Borgenkyrkan på torsdag kl. 12–14. Polisen Kjell Söderberg kommer och berättar om stölden av Silverbibeln.

Tolvkaffe i Vendels prästgård på torsdag kl. 12. Kaffe, smörgås och gemenskap.

Östhammar

Högmässa i Alunda kyrka på söndag kl. 11.

Högmässa i Öregrunds kyrka på söndag kl. 11.

Välsmakande soppa och gott sällskap erbjuds i Kyrkans hus i Gimo på söndag kl. 12.

Välsignat och klart. Mässa och mat i Östhammars kyrka på söndag kl. 16. För alla åldrar.

Ord och visor. Björn Héden, vissångare och kompositör, och Gävlekören ”Sång för alla” ger vårkonsert i Med munspel i huvudrollen. Equmeniakyrkan, Östhammar, på söndag kl. 16.

Filip Jers Quartet spelar i Norrögården, Sund, på söndag kl. 18.

Slöjdklubb i Marka torsdagar kl. 17.30–20 för unga mellan 7 och 14 år.

”Al Fines”. Film- och musikalfavoriter framförs i Hökhuvuds kyrka på torsdag kl. 19. Mingelkaffe i kyrkan.

Under ytan. Katarina Persson visar keramik och reptil i Sadelmakarlängan i Österbybruk fram till 29 april.