Pär Svärdson utsedd till Årets företagare av Dagens Industri

Pär Svärdson har utsetts till Årets företagare av Dagens Industri.

Textstorlek:

Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea, har av Dagens Industri tilldelats Alberts Bonniers pris till Årets företagare 2017. Utmärkelsen brukar beskrivas som det tyngsta priset i svenskt näringsliv.

Juryns motivering lyder: ”Pär Svärdson har än en gång bevisat sig som entreprenör och företagsbyggare. Efter att i slutet av 1990-talet byggt upp och sedan framgångsrikt sålt e-bokhandlaren Adlibris, har han de senaste fem åren tagit e-apoteket Apotea från en omsättning på 5 Mkr till 1,5 miljarder. Signifikant för hans företagande är att han har varit förutseende och långsiktig som strateg, ´down to earth´, och operativ som vd och frispråkig och synlig som ledare och generös med sin kunskap som ambassadör för en ny generation e-handlare”.

– Jag vill tacka så hemskt mycket för priset och tacka mina kollegor, styrelsen och familjen. Vi har gjort det här tillsammans, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Bland tidigare vinnare märks Jan Stenbeck, 1999, Stefan Persson, H&M, 2011, Antonia Ax:son Johnson, Axel Johnson AB 2015, och Gustaf Douglas, Investment AB Latour, 2016.