Evenemang 15–22 juni

Textstorlek:

Uppsala

▶ Skyttorpsdan äger rum i morgon lördag kl. 10–16. Dagen är laddad med aktiviteter, knallar, servering, visningar och skoj för barnen.

▶ Sommardrömmar på Odalgården i Marielund på lördag kl. 17. Romanser, visor och duetter av bland andra W.Peterson-Berger, W. Stenhammar, E. Taube och R. Strauss framförs av Duo Romantica; Britta Blavier, mezzo, och Torbjörn Pettersson, baryton, med Gustav Asplund vid pianot.

▶ Skåningarna bjuder upp till dans på Fyris Park på lördag kl. 20–00.

▶ Reggaefesten i Källparkens amfiteater på söndag kl. 14–15. Kören Afro med gäster medverkar.

▶ Konsert med Missouri Southern State University Chamber Singers i Domkyrkan på söndag kl. 18.

▶ På Upplandsmuseet visas bland annat Sim sala bim, en utställning om trollerikonsten samt 500 – 5mph, en fotoutställning som handlar om Saras Halléns två liv, det som hon levde innan olyckan och hur det blev efteråt.

▶ Bevingad flora. Floristen Linnea Persson och fotografen Peter Ericsson visar fotokonst där växters beståndsdelar får en fantasifull insektsvärld att växa fram, i Linnéträdgården.

▶ Minnesutställning. Minns Sten Rådman genom hans smideskonst i Ärentuna Församlingsgård, Storvreta.

Knivsta

▶ I kväll fredag är det bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

▶ Högmässa i Lagga kyrka på söndag kl. 10.

▶ Boulespel på Apoteksplan måndag och onsdag kl. 10–12. Medtag fikakorg.

▶ Besök Galleri Väsby 33 i Lagga. Johan Thunberg, Angelica Wiik och Tord Lyseving är galleriets permanenta utställare. Öppet söndagar kl. 14-16.

Heby

▶ Östervåla Hantverks Centrum anordnar Drive-in-loppis på Skogsvallens parkering på lördag kl. 10–13.

▶ Utflykt till naturreservat Huddunge Stormosse på lördag kl. 13. Ta med fika.

▶ Gemensam friluftsgudstjänst i Sjudaregården på söndag kl. 11 i Huddunge. Gemensamt gudstjänstfirande med IOGT-NTO. Ta med fikakorg.

▶ Andakt på Tegelbacken i Heby på torsdag kl. 15.

▶ Mässa i Kyrkans allrum i Morgongåva på söndag kl. 11.

Enköping/Håbo

▶ Kasern. Sommarbutik med nytt och gammalt för hem och trädgård vid Kungs-Husby. Kaffe och bulle serveras i orangeriet. Öppet lördag kl. 12–16.

▶ Utställningen ”Livets trädgård” – ett urval av Stuart Wredes verk i form av film, bilder och skulptur visas på Grönsöö slott på lördag kl. 12–16. Även utställning ”Möbler på Grönsöö” som lär om vårt svenska kulturarv.

▶ Skaparverkstad i Tingshuset, Tullgatan 18 i Enköping. Tryck egna mönster på en tygkasse, nåltova eller slöjda i trä. Skapa eget alster som du får ta med hem. Gratis fika. Arrangemang är en del av Konstfestival Tingshuset som pågår fram till 20 juni kl. 12–18 alla dagar.

▶ Cirkelträning utomhus för dig som är senior i Enköpings kommun, i Ljungården i parken på måndag kl. 10.

▶ Enköpings bibliotek drar igång Sommarboken med pyssel och boktips, kom och prata böcker, träffa kompisar och fika på tisdag kl. 13–14.30. Årets tema är universum.

▶ Kyrkans sommarkväll i Gryta på Husby gård på onsdag kl. 19. Tomas, Birgitta och Göran Ulväng berättar om det uppländska kulturlandskapet i ett historiskt perspektiv och om gården i dag.

Tierp/Älvkarleby

▶ Tillsammansfest på Framtidsfabriken i Örbyhus på lördag kl. 12–16. Gå på en fest för sammanhållning.

▶ Vernissage på Stora Magasinet i Lövstabruk på lördag kl. 13. Grafiska Sällskapet från Stockholm ställer ut.

▶ Mässa i Nathanaelskyrkan på söndag kl. 16.

▶ Musik i sommarkväll i Älvkarleby kyrka på söndag kl. 19. Trio Törn, Petrus Dillner med trio, stannar till på sin ”skivsläppsturné”.

▶ Café Ankaret i Vita Magasinet, Karlholm, håller öppet måndag kl. 12–15. Fika och gemenskap. Pratbubblan i Vita Magasinet måndag kl. 13–15. ”Tonåringarna” är på plats och sjunger.

▶ Sommarlovsslöjd på Kulturskolan i Tierp, Möbeln, 18-21 juni kl. 13–16. I sällskap av slöjdhandledare skapar man i natur- och återbruksmaterial.

▶ Tierps Konstförening visar verk i olika tekniker i sommarutställningen på Möbeln, Tierp.

▶ Boende och verksamma i Älvkarleby kommun visar konst och konsthantverk på Skutskärs bibliotek fram till 10 aug.

▶ Fotoexpo på Laxön. Utomhusutställning med 26 fotografer pågår fram till 30 sept.

Östhammar

▶ Marknad med knallar och utställare i Östhammar på lördag kl. 9–16.

▶ Roslagens största drive-in-loppis, Bakluckan i Norrskedika, varje lördag förutom midsommardagen kl. 10–14. Gatuvagnskök serverar mat och dricka.

▶ Torghandel med lokalproducerade varor på Rådhustorget i Östhammar på lördag kl. 10–13.

▶ Upplandsmuseets utställning Badlif visas i en nytappning med fokus på Östhammar i Kulturhuset Storbrunns foajé. Invigning i morgon lördag kl. 11–16. Utställningen pågår under juli och juli. Samma dag bjuder Societetshuset Källör in till en kurortsdag, kl. 11–15, med allt från fotmassage och yoga till brunnsmusik och afternoon tea på programmet.

▶ Följ med på en rundvandring i orangeriträdgården, belägen i herrgårdsområdet i Österbybruk, på tisdag kl. 12. Se även utställningen Historiska bilder av orangeriträdgården och fortsatt förädling av trädgården.

▶ Frösåkers hembygdsförenings jubileumsutställning visas i SKB:s lokaler i Östhammar fram till 29 juni. Se Östhammars fotohistoria 1860 till 1960 samt intressanta föremål från föreningens samlingar.

▶ Beth Moen och AnneLie Karlsson ställer ut i Sadelmakarlängans galleri. De tillverkar allt från möbler till konsthantverk. Utställningen pågår fram till 24 juni.