Grönt ljus för nytt bad i Enköping

Textstorlek:

Allt är nu klart för att bygga det nya familjebadet i Enköping. Kommunstyrelsen sa i dag måndag ja till genomförande.
Senare i veckan skrivs avtal med entreprenören Cobab och det första spadtaget tas inom kort.

– Badet blir en modern och upplevelserik anläggning som ska passa både motionären och familjer som vill njuta av en skön upplevelse. Kommunen växer och badet är en viktig del i samhällsbygget och Hälsostaden Enköping, säger Jesper Englundh, ordförande upplevelsenämnden, i ett pressmeddelande.

– Vi ska bygga ett både vackert och energismart familjebad. Vår ambition är att kombinera utseende med kloka miljöval när det gäller material och tekniska lösningar, säger Hans Olsson, ordförande tekniska nämnden.

Enköpings kommun skriver avtal med Cobab senare i veckan och nästa måndag, den 18 juni, tas det första spadtaget.

Planen är sedan tidigare att badet ska stå färdigt årsskiftet 2020-2021.