Uppland hissar flaggan

Upplandsflaggan vid Klockargården i Hagby. Foto: Renée Edlund
Textstorlek:

Upplands Fornminnesförening och hembygdsförbund har inlett en kampanj för Upplands landskapsflagga.

Först ut var Hagby hembygdsförening som hissade flaggan vid hembygdsgården i dag onsdag 13 juni.

Göran Ulväng, Upplands Fornminnesförening och hembygdsförbund, säger i ett pressmeddelande att de vill att fler ska välkomna vänner, besökare och turister genom att ha Upplandsflaggan hissad i flaggstången eller på fasaden.

– Under kampanjen uppmärksammar vi flaggan och erbjuder den till ett förmånligt pris, säger Ulväng.

Upplands landskapsflagga bär riksäpplet och skapades till processionen vid Gustav Vasas begravning 1560 och har använts sedan dess. Den har främst använts officiellt, till exempel av länsstyrelsen och Upplands nation, men det är fritt fram även för privatpersoner att använda den.