SMHI varnar för höga temperaturer

Textstorlek:

Det fortsätter vara varmt över i stort sett hela landet och hettan kommer att ligga kvar. SMHI uppdaterade under söndagen till en klass 2-varning för mycket höga temperaturer i bland annat Uppsala län.

Under lördagen gick SMHI går ut med en så kallad klass 1-varning för höga temperaturer i Uppsala, Örebro, Västmanland, Södermanland och Stockholms län. Den uppdaterades till en klass 2-varning under söndagsmorgonen, vilket innebär att man räknar med temperaturer kring eller över 30 grader minst fem dagar i sträck.

– De höga temperaturerna innebär ökad påfrestning på kroppen och risk för överhettning och vätskebrist. Störst är risken för exempelvis barn och gamla, säger Linus Dock, meteorolog.

Lokalt kan det dock förekomma regn- och åskskurar.