Sponsrat innehåll

Banklån eller snabblån utan UC? Välj försiktigt! 

Textstorlek:

De allra flesta har varit i en position där det är ont om pengar och spargrisen skramlar tom. Det kan då vara smart att teckna ett kortare lån, så att man kan komma tillbaka på fötter och ha råd med brådskande utgifter. När man tar ett lån så står man dock inför ett vägskäl – bör man välja att teckna ett traditionellt banklån eller ett snabblån utan UC? 

Läs vidare för att ta del av våra tips på hur man bör agera och vad man ska ha i åtanke när man tecknar ett lån! 

När man tar ett lån så har det historiskt sett oftast varit banklån. I allt högre utsträckning börjar detta dock att ifrågasättas. Banker anses inte alltid vara lika säkra som de förr var och de klassiska storbankerna är inte längre lika populära på grund av låga räntesatser. Dessutom så har snabblån blivit allt mer populära i takt med att internettjänster i sin helhet har blivit allt vanligare. Konkurrensen mellan snabblån är dessutom stenhård, vilket leder till att låntagaren i många fall får ett riktigt bra erbjudande. Detta har lett till att det i dag kan vara svårt att välja mellan huruvida man ska teckna ett snabblån eller ett banklån. Så vilket lån ska man då välja? Det korta svaret på denna frågan är att det beror på. Snabblån passar i regel bättre när det gäller korta investeringar eller utgifter, som snart kommer att betalas tillbaka. 

Å andra sidan så är fortfarande banklån populära när det kommer till mer omfattande, och på ett sätt mer seriösa, investeringar där man kommer fortsätta att betala av lånet under många år i framtiden. Oftast så behöver man besöka sitt lokala bankkontor för att teckna ett banklån, medan ett snabblån enkelt kan tecknas över internet. Att ta ett traditionellt banklån kan ofta vara en långdragen process. Inte nog med att man ofta behöver komma in till sitt bankkontor för att genomföra låneansökan personligen, man behöver dessutom i många fall vara väl förberedd. Detta kan innebära att man behöver ta med sig sin årsredovisning, information gällande lön och pension, liksom att man i förväg har skapat en budget över sin privatekonomi som man kan presentera för banken. 

Samtidigt ska man ha i åtanke att räntan på ett banklån oftast blir lägre än den blir för ett snabblån – speciellt när det gäller lån med längre tidshorisont. Ett snabblån kan man däremot ansöka om hemifrån. Man fyller snabbt och enkelt i ett online-formulär och skickar in det för bedömning. Detta brukar inte ta mer än en kvart och då slipper man alla frågor och de flesta krav som kommer med ett traditionellt banklån. Vid ett snabblån är det dessutom enkelt att jämföra många olika lån online för att se till att man får bra ränta och goda villkor. Det lån som passar bäst för just dig bestämmer du själv – men att jämföra räntan på snabblån kan vara en god start. 

Eftersom snabblånen är utan UC så påverkas inte din kreditvärdighet. Det kan alltså vara smart att spara sina kreditförfrågningar och ansöka om snabblån när det gäller små summor. Så att du får bättre villkor när du ansöker om stora banklån i framtiden.