Torgfest med Annie Lööf

Textstorlek:

Under tisdagseftermiddagen gästade Centerledaren Annie Lööf torget i Enköping där hon minglade och pratade med både partitrogna medlemmar, potentiella väljare och övriga.

– Vi fick veta med kort varsel att Annie Lööf planerade att komma till Enköping, och hon har varit i Västerås tidigare i dag, säger Monica Hallgren, ordförande Centerkvinnorna i Uppsala län.

När så Annie Lööf dök upp var det många som ville få en pratstund med henne, och förstås få en bild tillsammans med partiledaren. Det senare gällde inte minst de skolungdomar som dök upp på torget. Annie Lööf höll inget tal, utan gästade Enköping enbart för att träffa och prata med människorna. Ett skönt avbrott mellan alla debatter och tv-sända utfrågningar.

– Ja, det här ger mig energi och det är fantastiskt att få möta alla människor, säger Annie Lööf.

Du kommer närmast från ett möte i Västerås, vilka frågor fick du där?

– Många vill prata värderingar, miljö, jämställdhet och integration. Det är många olika frågor, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Jag reser runt och träffar människor hela tiden, och inte bara i samband med valrörelsen. Jag är vald att representera hela landet och då vill jag också besöka hela landet.

Som partiledare gäller det att ständigt vara påläst och uppdaterad och på frågan vad hon läser för att koppla av blir svaret:

– När jag inte jobbar läser jag gärna deckare, nyligen läste jag Caroline Engvalls Judasvaggan, sen läser jag Pixieböcker för min dotter, säger Lööf och ler.

Hur laddar du batterierna?

– Jag joggar och sen ser jag till att umgås och leka med min dotter. Sådana här möten ger mig också energi.

Märta Eriksson, 94 år, har varit Centerkvinnorna trogen sedan 1967 och hon var en av många som fick en pratstund med Annie.

– Jag har varit pressreferent åt Centern och skrivit om allt, säger Märta Eriksson som förstås hoppas på C-framgång i valet.

– Men hur det går visar sig, man kan aldrig veta, tillägger hon.

Monica Hallgren berättar att Märta är en stark kvinna, och efter att hon bröt båda handlederna förra året hamnade hon på ett korttidsboende.

– Men hon var snart hemma igen, och i lördags kom Märta ner med kakor till vår valstuga. Hon är fantastisk, säger Hallgren.

Annie Lööf håller med och påpekar att Centerkvinnor är driftiga och engagerade.

– De är med i civilsamhället i stort, och gör stora insatser inom många områden.

Valarbetet fortsätter och Annie Lööf tror och hoppas på fler väljare.

– Inför förra valet bestämde sig hälften av Centerpartiets väljare sista veckan innan valdagen, så än kan mycket hända, säger Annie Lööf innan hon vänder sig till en ung kille som är beredd med mobiltelefonen för en selfie tillsammans med partiledaren.