Vårdcentralen i Rasbo öppnar på nytt

Textstorlek:

Bemanningen är nu löst och vårdcentralen i Rasbo kan åter ta emot patienter.

Torsdagen den 6 september öppnar vårdcentralen i Rasbo igen.

– Det känns mycket bra att vi nu äntligen har kunnat lösa bemanningen så att vårdcentralen i Rasbo åter kan öppna. Satsningen på nära vård är viktig och med vårdcentralen i renoverade lokaler finns bra förutsättningar för patienter och personal, säger Malena Ranch (MP), ordförande i vårdstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Det var sommaren 2016 som vårdcentralen stängde, efter att ett vattenskada upptäckts året innan. Skadan krävde renoveringar, men svårigheter att rekrytera personal efter detta har gjort att vårdcentralen fått dra ner på verksamheten och sedan hållits stängd fram till nu.

Rasbo vårdcentral är en filial till Gränbystadens vårdcentral. Vårdcentralen kommer att hålla öppet tisdagar och torsdagar med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning och provtagning.