En varieté som slår gnistor

Textstorlek:

Svetsen går på högvarv, artister är bokade och Tornet i Almungeskogen står redo för ett sprakande skådespel. På lördag, 15 september, bjuder Kompani Fabulousa in till sin nya föreställning Huvudlöst.

– Varieté är ett bra sätt att testa olika grepp, och det här ska verkligen bli både kul och spännande, säger Kajsa Sjölén, medarbetare i Tornet Productions.

Kajsa Sjölén är konstnär, projektledare, eldkonstnär, teater­designer med mera och i förra veckan svetsade hon på underlaget till en eldskulptur som ska ingå i föreställningen.

– Även om jag medverkar i föreställningar jobbar jag helst i bakgrunden med scenbyggen, rekvisita med mera, säger hon och gör ett uppehåll i svetsarbetet.

– Vi har inte kunnat testat elden tidigare på grund av eldningsförbud, men nu kör vi.

Det är tredje gången Kompani Faboulousa ger en föreställning, efter ett par års uppehåll.

– Vi har bland annat jobbat med barnförestälningar och skapande skola-projekt, och så fått egna barn också.

Föreställningen, som riktar sig till en vuxen publik, utlovas bli något utöver det vanliga; cirkuskonster, sprakande eldkonster och oväntade upplevelser. Allt serverat vid en spelplats i skogen där det tolv meter höga trätornet bidrar till mystik och fantasi.

– Vi har bjudit in olika artister och det blir ett sällskap på 30 artister, samt funktionärer, och allt kommer att hända där och då.

Skådespelet inleds med mat och dryck följt av föreställning, eldskulptur och avslutar med konsert.

– Det här finansieras enbart med biljetter och därför genomför vi det bara en gång. Biljetter och information finns på Kompani Fabulousas hemsida, och på facebook.

Vid de tidigare föreställningarna har det varit fullsatt och Kajsa Sjölén håller tummarna för fint väder.

— I varje fall att det inte regnar. Vi kommer att sätta upp tält men scenen är ju utomhus.

Det är förberett för en huvudlös afton och portarna öppnar klockan 17.30. Enligt kompaniets hemsida blir det också en efterfest och den som vill får övernatta i cirkustältet.