Evenemang 2–9 november

Textstorlek:

Uppsala

Uppsala stadsteater ger Två aviga & en rät på Intiman. På Lilla scenen ges En advokats död av Anders Frigell. Den fria viljan, en musikalisk komedi om livets lotteri, spelas på Stora scenen liksom Richars III av Shakespeare.

Minnesgudstjänst i Börje kyrka på lördag kl. 10. Börje kyrkokör medverkar. Kyrkan hålls öppen fram till kl. 14.

Minnesgudstjänst i Skuttunge kyrka på lördag kl. 11. Skuttunge kyrkokör medverkar.

Minnesgudstjänst i Knutby kyrka på lördag kl. 18. Kyrkan hålls öppen kl. 16–18.

Requiem av Gabriel Fauré framförs av Collegium Cantorum och orkester i Domkyrkan på lördag kl. 18. Solister: Karin Ingebäck sopran, och Anders Larsson, baryton.

Mats Bergmans spelar upp till dans i Fyris Park på lördag kl. 20–24.

Väsen, folkmusiktrion bestående av Mikael Marin, viola, Olov Johansson, nyckelharpa och Roger Tallroth, gitarr, ger konsert i Kulturoasen, Hågaby, på söndag kl. 14.

Upplandsmuseet visar den nya utställningen Fanny och Alexander | Bergman Moods. Besökarna får en inblick i Bergmans arbete med filmen och här visas även ett antal kostymer hämtade ur Dramatens uppsättning av Fanny och Alexander skapade av Nina Sandström.

Loppis i Ålands bygdegård på lördag
kl. 11–15. Kaffe- och korvförsäljning.

Knivsta

Bio Blå Wingen visar Bohemian rhapsody, som är en hyllning till det ikoniska bandet Queen, på söndag kl. 14 och 19. Unga Astrid visas på tisdag kl. 14 och 19.

Andakt med musik och efterföljande soppa serveras i S:t Birgittakyrkan fredagar med start kl. 12.

I kväll fredag är det bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Träffpunkt med loppis och gemenskap på Kupan, Röda Korset, på lördag kl. 11-15. Öppet hus på torsdag kl. 13–15. Fika serveras.

Ljuständningsgudstjänst i Lagga kyrka på lördag kl. 18. Kyrkokören medverkar och enkelt kyrkkaffe serveras.

PRO Knivsta bjuder in till bingo i Thunmanskolans matsal på måndag kl. 19. Låga insatser och fina vinster.

Heby

Heby Folkets hus bio visar Bohemian rhapsody på söndag kl. 19.

Panikteatern ger Äntligen Tjarli på Fokus bio, Östervåla, idag fredag kl. 10.30. För barn 3–8 år. Musik, sång, bus och trolleri. Fri entré.

Gubbdagis i Vittinge församlingshem. Fika, spela schack och umgås idag fredag kl. 10–12.

Allhelgonakafé i Vittinge församlingshem idag fredag kl. 12–18 och lördag kl. 10–17.30.

Öppen kyrka med allhelgonakaffe i Enåkers kyrka på lördag kl. 10–15.30, i Huddunge kyrka kl. 11–16.45, Västerlövsta kyrka kl. 13–18.

”Så som i himmelen”. Musikgudstjänst i Östervåla kyrka på söndag kl. 18 med Pär Sundin, Calle Jonsson, Tommy Ekström och Johan Wallin.

Måndagspyssel i församlingshemmet i Heby på måndag kl. kl. 12–14. Mötesplats för äldre – sticka, pyssla, lös korsord med mera. Kaffe finns men övrigt tar man med själv.

Öva svenska och träffa nya vänner på Heby bibliotek måndagar kl. 15–16.30.

Hylla myllan! En kväll om hur vi behandlar jorden i Östervåla församlingshem på tisdag med start kl. 18. Kl. 18.30 föreläser Pella Thiel, ekolog och ordförande för Omställningsverket.

Stickkafé med hantverksgruppen. Ta med handarbete och umgås i Folkets hus i Heby varje onsdag kl. 13–16.

Enköping/Håbo

Kom utklädd till biblioteket i Enköping idag fredag kl. 10–17. Ta på dina bästa, värsta eller finaste utklädningskläder. En överraskning väntar. Ålder 6–15 år.

Underhållning för seniorer i Enköpings kommun på Träffpunkt Kryddgården på söndag kl. 14. Dragspelsklubben bjuder på musik och sång.

Träffpunkt Österunda. Onsdagsträffar för daglediga i Österunda bygdegård kl. 13–15. Kortspel och umgänge, ta med eget fika.

Digitalt drop in på Håbo bibliotek på onsdag kl. 15–16. Få hjälp att skaffa e-post, ladda ner böcker med mera.

Öppet hus för bygglov på biblioteket i Enköping på torsdag kl. 16–18.

Teater Stjärnskott ger Cirkusbröder. Premiär Badhusgatan 7 på torsdag kl. 18. Denna gång utspelar sig dramat på en cirkus med en samling oförglömliga karaktärer. Från 7 år och uppåt.

Möte med konstnärerna Elisabeth Ödmann och Daga Wennerström, Konsthallen (Gamla tingshuset) i Enköping torsdag kl. 19–21. Deras utställning pågår fram till 18 november.

Den ödeläggande branden i Enköping år 1799. Bernt Lundh berättar på Westerlundska gården torsdag kl. 19. Sydvästra Upplands Kulturhistoriska förening arrangerar.

Två timmar med docent Dag Nyholm, ett blädderblock och kaffe på Källvägen 18 i Bålsta på torsdag kl. 14–16. För den med Parkinson eller anhöriga. Nyholm, docent vi Institutionen för neurovetenskap, inleder med att berätta om mikrotabletter och gör jämförelser med andra mediciner för Parkinsonsjuka.

Tierp/Älvkarleby

Skutskärs bio visar Nötknäpparen och de fyra världarna på söndag kl. 14 och Bohemian rhapsody kl. 19.

Söderfors kyrka håller öppet i allhelgonatid idag fredag kl. 14–17 och lördag kl. 10–13. Fika, stämningsfull musik och möjlighet att sitta ner en stund i stillhet. Tierps sockenkyrka är öppen fredag kl. 10–13 och lördag kl. 14–17.

Prostatacancerföreningen i Uppsala län bjuder in till informations- och samtalsträff om prostatacancer på Tierps bibliotek på måndag kl. 16. Föreningens ordförande Bernt Åslund medverkar.

Tillsammanskafé i Framtidsfabriken, Örbyhus, på tisdag kl. 17–20. Kommunens ekonomi- och budgetrådgivare är på plats och ger tips och råd för en mer stabil ekonomi.

Författarbesök av Lina Sjöberg på Skutskärs bibliotek på tisdag kl. 19. Hon berättar om sitt författarskap och sin senaste roman, Simson, där läsaren möter den tragiske och urstarke hjälten från Bibeln.

Musikkafé med Mattias och Stefan i Nathanalekyrkan på tisdag kl. 19. Lotteri och servering.

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Nötknäpparen och de fyra världarna på söndag kl. 15 och Bohemian rhapsody kl. 19.

Filmkväll på Norrögården i Sund idag fredag kl. 19. Tjuren Ferdinand visas för barn från 7 år. Fika och snacks till försäljning.

Minnesgudstjänst i Hargs kyrka på lördag kl. 16.

Slöjdkafé. Prova grunderna i nålbindning i Hemslöjdens butik, Östhammar, på tisdag kl. 18–21. Anita Tegelberg visar hur du lägger upp och syr en vante.

Lunch på prästgården i Alunda på onsdag kl. 11.30. Därefter program med Kerstin Åsberg som berättar personligt om ikonmåleri.

Demensdagen. Vad alla borde veta om åldrande och demens. Seminarier med bland andra professor Yngve Gustafson från Umeå universitet, sjuksköterska Birgitta Norberg och Silviasyster Kristina Westerberg Pettersson från Östhammars kommun på Kulturhuset Storbrunn på torsdag kl. 13–16 alternativt 18–21.