Aktiv invigning av lokal

Textstorlek:

Korpen i Heby är en aktiv förening och utbudet är brett med många olika träningsalternativ. I lördags invigdes en ny träningslokal centralt i Heby och därmed har också verksamheten utökats.

– Vi har köpt in 13 spinningcyklar och nu kommer vi att ha flera av våra aktiviteter i vår nya träningslokal, säger Karin Söderlund som är ordförande i Korpen Heby.

En del av verksamheterna fortsätter i Heby sim- och sporthall, bland annat vattengympan som har många aktiva deltagare.

Pär Ånell från Korpens förbundskansli höll invigningstal och konstaterade att det finns många aktiva ledare i Heby.

– Det är bra bredd i verksamheten och Korpen är ett bra alternativ när man vill börja träna. Vi är en viktig del i folkhälsostrategin och erbjuder motionsidrott i många former, något ni lyckats bra med i Heby.

Per Ånell är föreningsutvecklare och arbetar med föreningar i Stockholm och Uppsala län. Han nämnde också vikten av lagidrott och presenterade även en del nyheter inom Korpen.

Det finns bland annat gåfotboll och pickleball som är en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton.

Om det är något man tänker satsa på i Heby får vara osagt, men det finns en hel del annat att välja på. Några exempel är zumba, yoga, seniorträning, järngympa, spinning och cirkelträning – för att nämna en del

– Vi har aktiviteter i princip alla dagar, säger Karin Söderlund som förutom ordförandeskapet är stavgångsledare.

Efter bandklippning och mingel med snittar och cider var det dags för första spinningpasset under ledning av Kattis Lindberg. Samtliga höll tempot vilket bådar gott för framtiden.

– Det känns jättebra med en egen träningslokal och nu kanske fler upptäcker vad vi gör. Alla är välkomna, säger Karin Söderlund.

Korpen är ett riksförbund som är uppbyggt av hundratals lokala föreningar. Korpen som organisation går långt tillbaka i tiden.

Från de första korpklubbarna för över 100 år sedan till dagens folkrörelse med närmare 400 föreningar över hela Sverige.