Evenemang 29 mars–5 april

Textstorlek:

 Uppsala

Uppsala stadsteater. Big Fish, en musikal med fantasin i huvudrollen, ges på Stora scenen. Ronny Danielsson har regisserat och i rollerna syns bland andra Linda Kulle, Gustav Levin och Aksel Morisse. Östfronten gästspelar med Tills vi ses på Ettan. En känslosam brevmusikal av Dag Thelander och Per Wickström.

Stavby bio visas Disneys nya film om den flygande elefantungen Dumbo på söndag kl. 14. Helan och Halvan visas kl. 19.

Gottsunda konstgilles vårsalong öppnar på lördag kl. 12–16 på Marknaden, Gottsunda. Konst, konsthantverk och foton visas.

Körer från Uppsala stift sjunger sjunger musik av John Rutter, J.S. Bach med flera i Domkyrkan på lördag kl. 18. Även en stråkensemble, Ida Zachrisson, sopran och Oscar Rutberg, orgel, medverkar.

Glen Endys bjuder upp till dans i Fyris park på lördag kl. 20–00.

Sopplunch i Almunge församlingshem på torsdag kl. 12–13.

Under klara tisdagskvällar med start kl. 19 håller Uppsala AmatörAstronomer i samarbete med Uppsala universitet visningar i Observatorieparken.

Upplandsmuseet visar den nya utställningen Kulturkoftor och sagotröjor. Möt Celia B Dackenberg och hennes detektivarbete bland stickade plagg ur sagor och verklig historia. Stickat ur museets samlingar visas också. Inspireras i museets ministickkafé.

Knivsta

Bio Blå Wingen visar Britt-Marie var här på söndag kl. 19. Den skyldige visas på tisdag kl. 19.

Bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra, ikväll fredag kl. 19–22. Här bjuds på social samvaro, spännande spel och lotterier. Nybörjare och erfarna, unga och gamla är välkomna. Medtag eget fika.

Träffpunkt med loppis på Kupan, Knivsta, på lördag kl. 11–15 och öppet hus med fika på torsdag kl. 13–15.

Måndagskafé på Lyckträffen den 1 april kl. 18–20. Knivstabon Lennart Rundning har samlat in bilder från Knivsta genom åren och visar ikväll bilder från “Ängby Parks storhetstid” på 60-talet och 1978-82.

PRO Knivsta välkomnar till Bingo i Thunmanskolans matsal på måndag kl. 19–22. Upplev spänning och trevligt sällskap. Medtag eget kaffe.

Heby

Heby Folkets hus bio visar Småkryp: Äventyr i Karibien på söndag kl. 14. Dumbo med Colin Farrell och Danny DeVito på söndag kl. 19.

All digital week – digitala veckan har uppmärksammats på kommunens bibliotek i veckan. Idag fredag kl. 14–15 har turen kommit till Tärnsjö bibliotek. Det kommer att hållas en föreläsning, som handlar om olika sätt att läsa och hur vi gör biblioteket mer tillgängligt för alla.

Orgeln och flöjten goes schlager i Östervåla kyrka imorgon kl. 1, från Lill-Babs till Måns Zelmerlöw. Med Erik Sunnerstam, flöjt, och Johan Wallin, orgel.

Hantverksträff på Tärnsjö bibliotek på måndag kl. 13–15.

Musikkafé i Huddunge församlingshem varje tisdag kl. 19. Fika och gemenskap.

Stickkafé med hantverksgruppen på onsdag kl. 13–16 i Folkets hus i Heby.

Sopplunch med hemlagad soppa på torsdag kl. 12 i Västerlövsta församlingshem.

Enköping/Håbo

Öppet Hus på Hitta Katten i Enköping imorgon lördag kl. 11–14.

Hantverket i Grillby är en mötesplats och levande verkstad för hantverk och återbruk av skilda slag. Imorgon lördag kl. 12–15 är det öppet.

Två jazzorkestrar, Bålsta Big Band och Swingville Seven, ger konsert på Fridegårdscenen i Bålsta imorgon lördag kl. 19. Gästsolister är Lasse Åberg och Bernt Gahn.

Mässa i taizéanda i Magdalenakyrkan, Bålsta, på tisdag kl. 18.30. Anna-Lena Hallgren, flöjt, och Mikael Rutersten, piano och orgel. Kyrkkaffe.

Vilse på nätet. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet på biblioteket Enköping måndagar och torsdagar kl. 13–14.

Öppen aktivitet. Enklare dans/gympa tillsammans med Somaliska kvinnoföreningen på Lillebergsgatan 2 i Enköping på lördag kl. 17.30. Alla är välkomna oavsett förutsättningar.

Öppet hus för bygglov i kommunhuset i Bålsta på torsdag kl. 13.30–16.30. Personal från bygg- och miljöförvaltningen är på plats för att svara på frågor kring bland annat bygglov och detaljplaner.

Utställningen Samlare och samlingar visas på Enköpings museum.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Dumbo på söndag kl. 14 och onsdag kl. 19. Guldbaggebelönade Gräns visas på söndag kl. 19.

Föreningen Vendthjod – Sällskapet för Vendeltid ordnar hantverksträff i församlingshemmet i Örbyhus imorgon lördag kl. 13–18. Temat är brickband.

Öppet hus i Tierpsgården, Kyrkbynm på tisdag kl. 12–14. Servering, allsång och gemenskap.

Spelmansvisan. Kulturskolans stråkelever framför musik av storspelmannen Gustaf Jernberg i Kulturskolan, Tierp, på tisdag kl. 17.30.

Bilder och målningar av fotografen och bygdemålaren Harald Forsberg, född 1902 i Högmo, visas på biblioteket i Skutskär. Vernissage på tisdag kl. 18. Utställningen pågår till 6 maj.

Sång och musik. Allsång med GunhildScheike.Tolvkaffe i Vendels bygdegård på torsdag kl. 12.

Mellan skog och hav. Roland Lenströmer visar fotografier i svartvitt och färg, från Järbo i norr till Billudden i söder, på biblioteket i Skutskär. Utställningen pågår fram till 30 mars.

Östhammar

Öregrundsbiografen visar They shall not grow old på söndag kl. 18.30.

Troy Enekvist, fotograf och journalist, visar fotografier som skildrar följderna av klimatförändringarna i dagens Bangladesh på Kulturhuset Storbrunn i Östhammar. I samband med att utställningen invigs idag fredag håller han också en presentation om sitt konstnärskap kl. 17.

Barnföreställningen Stor stol ges på biblioteket i Alunda imorgon lördag kl. 14. Den handlar om glädjen i att lära sig nya saker och att kunna själv.

A gospel journey. New Born Community och Östhammars Gospel ger konsert i Östhammars kyrka på lördag kl. 18. Emmanuel Olsson vid pianot.

Elvakaffe i Kyrkans hus i Gimo på måndag kl. 11. Fika och gemenskap.

Lunchkonsert med orgelmacka i Alunda kyrka på onsdag kl. 12. Karls Arne Ericsson vid orgeln.