Evenemang 5–12 april

Textstorlek:

 Uppsala

Uppsala stadsteater. Big Fish, en musikal med fantasin i huvudrollen, ges på Stora scenen. Ronny Danielsson har regisserat och i rollerna syns bland andra Linda Kulle, Gustav Levin och Aksel Morisse. Konsten att göra en chilenare, en pjäs om Sverige och identitet, har premiär idag fredag kl. 19 på Lilla scenen.

Stavby bio visas En kvinna bland män på söndag kl. 19.

Lördagsmusik I Rasbokils kyrka den 6 april kl. 16. Tenoren Raymond Björling och Roland Östblom, orgel/piano, framför musik av C. Franck, Beethoven, Taube, Stenhammar med flera.

Stickgurun Cherif Kanngo och Frida Arnqvist Engström, författare till boken Gerillaslöjd, kommer till stadsbiblioteket på tisdag kl. 18. Samtalet kretsar kring slöjd, politik, genus och craftivism.

Handarbetskafé i Viksta kyrka på onsdag kl. 19.

Under klara tisdagskvällar med start kl. 19 håller Uppsala AmatörAstronomer i samarbete med Uppsala universitet visningar i Observatorieparken.

Gottsunda konstgilles vårsalong visas på Marknaden, Gottsunda. Konst, konsthantverk och foton visas.

Upplandsmuseet visar den nya utställningen Drömmen om skolan, som handlar om romers kamp för utbildning från 1940-talet och fram till idag.

Knivsta

Bio Blå Wingen visar Fågelfångarens son på söndag och tisdag kl. 19.

Bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra, ikväll fredag kl. 19–22. Här bjuds på social samvaro, spännande spel och lotterier. Nybörjare och erfarna, unga och gamla är välkomna. Medtag eget fika.

Träffpunkt med loppis på Kupan, Knivsta, på lördag kl. 11–15 och öppet hus med fika på torsdag kl. 13–15.

Bygdegårdsföreningen arrangerar vårloppis på Blå Wingen nu på söndag kl. 10-14. Fika till försäljning.

Taizémässa i Lagga kyrka på söndag kl. 18.

Måndagskafé på Lyckträffen den 8 april kl. 18–20. Per Thunström föreläser.

PRO Knivsta välkomnar till Bingo i Thunmanskolans matsal på måndag kl. 19–22. Upplev spänning och trevligt sällskap. Medtag eget kaffe.

Heby

Heby Folkets hus bio visar Eld och lågor på tisdag kl. 13.

Fokus bio Östervåla visar Dumbo på söndag kl. 18.

Gubbdagis i Vittinge församlingshem, terminsavslutning fredag kl. 10-12.

Klädbytardag på Östervåla bibliotek, i samarbete med Naturskyddsföreningen, imorgon lördag kl. 11–14 och fortsätter sedan 8–11 april.

Läxhjälp på Heby bibliotek i samarbete med CLL på måndag kl. 16.30–18.45. Drop-in.

Fika och fundera – läs och fika tillsammans med andra på biblioteket i Tärnsjö och i Östervåla på onsdag kl. 10.

Stickkafé hantverksgruppen. Ta med ditt handarbete och träffa andra med intresse för hantverk på Heby Folkets hus onsdag kl. 13–16.

Enköping/Håbo

Klädbytardag utanför Håbo bibliotek på lördag kl. 11-13.

Glädje i att måla. Utställning på Broby gård fredag, lördag och måndag kl. 12–16. Anette Vester, Eva Edberg och Jenny Lundin visar måleri. Butik och kafé öppet.

Skapande lördag i Tingshuset, Enköping, kl. 12–15. Öppen ateljé för barn, unga och familjer.

Jazzstjärnan Magnus Lindgren gästar Trio X i Frösthults bygdegård på söndag kl. 15.

Skogsbränder i Sverige – vad har hänt? Föreläsning med Anders Granström, forskare i skogsbränder vid Sveriges lantbruksuniversitet, på biblioteket Enköping på tisdag kl. 19.

Kulturskolans Giget, kulturskolans elever, bjuder ett fartfyllt program på Joar Blå på onsdag kl. 18.30. Körer, rockband, slagverk, dansare med mera medverkar.

Författarsamtal med Stefan Einhorn på Håbo bibliotek på onsdag kl. 18.30.

Utställning ”Den läkande stenen/Healing stone. Under 2019 är konstnären Anna Töröönen curator för konstfönster Joar och första utställningen är hennes egen installation.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Jurtjyrkogården, baserad på skräckromanen av Stephen King, på söndag och onsdag kl. 19.

Plockbingo för hela familjen i Vendels bygdegård på söndag kl. 18-20.30.
Lotterier och fika.

Kristina Ekero Eriksson kommer till Skutskärs bibliotek på tisdag kl. 18 och berättar utifrån sin aktuella bok Gamla Uppsala – människor och makter i högarnas skugga.

Häxprocesserna – vem kan vi ställa till svars? Mellan år 1668 och 1676 avrättades nära 300 personer för häxeri. Kyrkan pekas ofta ut som skyldig till det som hände, men var det verkligen så enkelt? Desiree Kjellberg, intendent på Sveriges Fängelsemuseum, kommer till Björken, Tierp, och berättar mer på onsdag kl. 17.30.

Bilder och målningar av fotografen och bygdemålaren Harald Forsberg, född 1902 i Högmo, visas på biblioteket i Skutskär. Utställningen pågår till 6 maj.

Östhammar

Vårmarknad i Gimo idag fredag och lördag. Knallar på torget och gågatan.

Barnloppis i Sven Persson-hallen i Öregrund imorgon lördag kl. 9-13. Kläder, prylar, möbler till försäljning. Servering med korv och fika.

Teater Rediviva ger Damen med hunden av Anton Tjechov på Kulturhuset Storbrunn på lördag kl. 16.

Sopplunch i Kyrkans hus, Öregrund, på tisdag kl. 11.30-13.

Onsdagsprogram i Klockarbacken, Alunda, den 10 april kl. 18.30. Karin Prütz inspirerar till stickning. Garnförsäljning.

Författarbesök av Kent Andersson, docent i arkeologi och verksam vid Historiska museet i Stockholm, på biblioteket i Alunda på onsdag kl. 19. Han tar åhörarna med på en resa fjortonhundra år tillbaka i tiden, då Upplands mest inflytelserika familjer började begrava sina döda på ett helt nytt sätt.