Balingsta syföreningsauktion

Ella-Britt Hanslöf. Foto AH
Textstorlek:

Församlingshemmet var fyllt till sista plats när ordföranden i Balingsta kyrkliga syförening Ella–Britt Hanslöf öppnade årets syföreningsauktion. Hon kunde hälsa besökare välkommen både från när och fjärran. Hon nämnde att intäkterna från dagens auktion som vanligt kommer att gå till välgörande ända– mål. En del intäkterna vid 2012 års auktion gick till organisationer som bedriver socialt och medicinskt utvecklingsarbetet.

Hon tackade alla som med sitt arbete bidragit till så många fina alster till årets auktion. Kyrkoherde Lars-Ove Sjöstedt sjön till gitarr en egen skriven sång som hette Ljus. Unisont sjöngs psalmen Bereden väg för Herran. Efter lotteriförsäljning och kaffeservering med nybakat bröd kunde auktionsroparen, som detta år var Håkan Eriksson i Väntbrunna öppna auktionen och befästa de högsta buden för handarbeten, hantverk eller hembakat bröd med ett distinkt avslut.
De uppskattade hästlotteriet med pepparkakshästar var i år inte med på auktionen. Man hade helt enkelt inte hunnit med att ordna detta lotteri. Vi hoppas att de återkommer vid nästa års auktion. Det stora lotteriet med 1000 lotter som försålts av medlemmarna i föreningen drogs och 10 vinnare kunde hämta sina vinster. Ytterliggare två lotterier som sålts under kvällen drogs. Fina varor, glad stämning och bra budgivning gav bra intäkter. Vid en genomräkning på kvällen visade de sig att behållningen blivit cirka 31000 kronor vilket är i paritet med de senaste årens auktioner. Bortsett från intäkten från hästlotteriet.

ALF HANSLÖF