Diskussioner och kreativa samtal med Anna Kläppe

Textstorlek:

UPPSALA En måndag i maj bjöd Uppsala läns Centerkvinnodistrikt in Anna Kläppe till en diskussionskväll.

Anna är generalsekreterare på Centerkvinnornas riksorganisation och började sin bana på Rädda Barnens kansli, med Rädda Barnens jämställdhetsprogram, utrikes och biståndsfrågor. Anna kände att hon ville jobba mer politiskt.

När så jobbet som generalsekreterare hos Centerkvinnornas riksorganisation dök upp bestämde hon sig för att söka det och blev antagen. Där började hon jobba med jämställdhetsfrågor. Hon berättade även lite om att centerkvinnorna startade 1932 och att kvinnorna alltid har varit mycket aktiva. I år blir det 85-årsjubileum.

Centerkvinnorna har alltid jobbat för integrationen i samhället. Anna belyste jämställdheten inom familjen. Det blev en del diskussioner om huruvida, mamman eller pappan eller båda, ska stanna hemma med barnet de första levnadsåren.

Även pensioner, och i synnerhet fattigpensionärerna, väckte diskussion. Alla var överens om att det behövs en rejäl översyn av pensionerna, så att det inte blir så stora klyftor. Lika viktigt med höjd pensionsålder och då också med valfrihet i fokus.

Distriktsordförande Monica Hallgren överlämnade en hembakt limpa, ett måttband i nyckelring och reflexväst till Anna Kläppe som tack för allt hon delat med sig denna kväll av både ny kunskap, inspiration och kreativa samtal.

Lotta Sagström