Göran Zachrisson drog fullt hus i Läby

Trots att Göran snart fyller 77 år har han inga planer på att pensionera sig.
Textstorlek:

Tillsammans med Upsala GK anordnade Läbyvads Hembygdsförening nyligen en pubkväll i hembygdsgården i Läby Österby med en celeber gäst. Göran Zachrisson var inbjuden att berätta och kåsera kring minnen och händelser från mer än 50 år som sportjournalist och TV-kommentator. Och han drog fullt hus, drygt 80 personer.

De fick höra ”Zacke” berätta om konstslag, om golfaren som i besvikelse över en dålig rond eldade upp sina klubbor och mycket, mycket annat. Med sin lågmälda stil trollband han sin publik och lockade till dialog genom att uppmuntra till frågor och kommentarer.

Göran Zachrisson blev chefredaktör för tidningen Svensk Golf år 1964 och gjorde sin första insats som TV-kommentator av golftävlingar år 1965. Han har även deltagit i ett flertal olympiska spel som TV-kommentator av bland annat vintersporter och segling. För tre år sedan sågs hans intervju med Zlatan av två miljoner TV-tittare, och i vintras kunde vi höra hans röst från OS i Sotchi.

Trots att Göran snart fyller 77 år har han inga planer på att pensionera sig. För självklart ser han fram emot att få kommentera OS-golfen i Rio nästa år då golf åter blir en olympisk idrottsgren.

Alf Öst