Jag tycker att det är för ynkligt

Textstorlek:

I Turkiet, när regering och president vill förstöra en park i centrala Istanbul, så protesterar tio tusentals människor. Polis kallas in och det utbryter krig på Istanbuls gator och även i andra städer i Turkiet. Folket känner sig manat att göra något eftersom politiker (som vanligt) struntar i vad folket tycker.

I Sverige, om jag får dra parallellen, så kan jag peka på stadsparken i Uppsala där politiker vill göra samma sak. Förstöra parken till förmån för hotell och spaanläggning med tillhörande affärscentra.

Och vad händer? Inte ett smack. Svensken sitter på sitt feta arsle och gör ingenting. Jo, man kan kommentera det hela på nätet, men inget annat görs. Jag tycker att det är för ynkligt. Vidare ska man bygga en idrottsarena till en kostnad av 750 miljoner (planerat, vilket i själva verket kommer att kosta 500 miljoner till). Samtidigt sänker man ersättningen för sjuka och arbetslösa som varken har A-kassa eller sjukersättning. Alltså de som får försörjningsstöd. Och som om inte det räcker så bygger man ett affärscentrum i anslutning med Gränby centrum, allt medan folk inte har bostäder i Uppsala.

Ja, politikerna är borgare i den här stan och det visar ju sig väldigt tydligt, och jag tror att Liv Hane vill också hon ha en plats i historieböckerna. Ja, det kommer hon och hela det här styret av stan få, för de river ned och förstör allt som Uppsala är känt för. Man har byggt ett resecentrum med hotell och annat elände, och jag frågar mig till vilken nytta? Man förstör ju alla attraktioner i stan, så snart finns det inte en ända turist som vill komma hit.

Jag vill med denna skrivelse ventilera min frustration över de styrande politikerna i Uppsala!