Min söndagseftermiddag i solen

Textstorlek:

Det var sen eftermiddag i oktober och solen värmde ännu skönt. Jag hade parkerat min bil vid Bonnkroken, där det en gång i tiden fanns en lada. Den revs för många år sedan men som ”inföding” i Häggeby håller man fast vid sådant som var då man var ung. Det skall sägas att ingen blir Häggebybo som inte bott där mer än 50 år.
Jag hade som sagt parkerat bilen intill buskarna vid kullen där ladan en gång stått. Bildörren var öppen och jag tog av mig collagetröjan. Jag tog fram boken ”Den magiska gnistan” av Kajsa Ingemansson och satte mig tillrätta i framsätet så att solen sken på den del av kroppen som den öppna bildörren tillät.

Efter att ha suttit och njutit av det varma vädret, tuggat i mig lite chips och tagit några klunkar Coca Cola såg jag hur en bil stannade en bit bort där vägen svänger mot Slotts- och Söderskogen. Det var en bils av modellen Suv och jag tänkte, kanske är det någon som skall rasta sina hundar. Med det i tankarna förberedde jag mig på att det skulle komma en eller flera hundar rusande mot mig där jag satt i bilen. Mellan bilen på vägen i kurvan och där jag befann mig var det en gropig väg med hög vass i dikena. Det gjorde att om det skulle komma några hundar springande skulle jag inte se dem förrän de var alldeles intill mig. Men det kom inga hundar och jag fortsatte att läsa.

Efter en stund kom det istället en man klädd i gröna camoflagekläder och en bössa i en rem över axeln. Jag hajade till lite när jag fick se honom och tankarna flög iväg. Det kunde ju vara vem som helst, kanske en galning som kunde skjuta mig till döds rätt upp och ner. Ja man hör så mycket om tokiga människor nu för tiden så man får vara beredd på vad som helst. När jag tittade till på mannen lyfte han lite nonchalant på handen liksom för att hälsa lite diskret. Jag satt still och fortsatte att läsa för att visa att jag inte visade någon form av oro av något slag. Mannen fortsatte på den gräsbevuxna vägen ner mot sjön och jag förstod att det var en jägare och att han var ute för att skjuta något djur, en fågel kanske. Snart var mannen utom synhåll och jag kunde koncentrera mig på innehållet i boken igen.