TA´T LUGNT – TA EN TOY i Skepptuna bygdegård

Textstorlek:

TA´T LUGNT – TA EN TOY är inte bara en klassisk reklamslogan från 1950-talet, det är även namnet på den nostalgishow som gästar Skepptuna bygdegård söndagen den 16 mars kl. 15.00.

Är man av äldre modell är nostalgifaktorn stor, men även yngre har stor behållning av föreställningen. De får ju reda på hur det var förr.Hur sprider man då ”ryktet” att den här föreställningen är nåt man inte får missa. ”Jag läste i tidningen/på nätet att …..”. De orden vill vi gärna höra i år igen.
Solveig och Cecilia öppnar minnenas arkiv och bjuder på örongodis i ord och ton. Nu heter kläderna Algots, halstabletterna Tulo och Bronzol och fröken spelar tramporgel på morgonbönen.
Frukostklubben väcker folket om lördagarna. Spara och Slösa vill uppfostra unga till flit och ordning och farbror Sven får barnen att sjunga i sin brevlåda.
Men mitt i idyllen dundrar rocken och raggarna in. De vickar så vådligt med höfterna att Brylkrämen skvätter och skorstensfrisyrerna svajar.
Sexologerna Inge och Sten svarar på frigjorda frågor som ingen vågat ställa, och det dansas till Alma Cogans Tennessee Walz.
Solveig Bergqvist-Larsson bjuder in till sin barn- och ungdomstid med humor och värme.
Cecilia Kyllinge och musikerna Bengt Kyllinge o Anders Larm smyckar föreställningen med musiken som alla minns.

TA`T LUGNT TA EN TOY är en underhållande och medryckande föreställning som kittlar igång sköna minnen och på ett lättsamt sätt tillför publiken ett stycke svensk historia.

Föreställningen arrangeras av Skepptuna bygdegårdsförening med stöd av Riksteatern Stockholms län, LRF, Kultur o Fritid, Bygdegårdarnas Riksförbund, Studieförbundet Vuxenskolan.
Klass 6 i Skepptuna skola kommer att sälja kaffe i pausen.

VARMT VÄLKOMNA till Skepptuna, som ligger i Stockholms län, bara ett ”stenkast” från länsgränsen.

Mer information finns på tel: 070 -322 93 75

Foto: Stefan Thelin