Ställ dina frågor i ny hundspalt

Textstorlek:
Annons:

 

Hur ser deltagarna ut som kommer till er verksamhet? Är det någon särskild åldersgrupp bland hundägare och/eller speciella hundraser?

”Nyfiken”

 

Svar: Deltagarna på våra kurser är av alla de slag, vi har allt från chihuahuor till mastiffer, allt från familjer, till par och ensamstående. Likaså åldrarna varierar, vi har allt från barn till pensionärer på våra kurser.

 

Har ni på hundhjälpen medlemskap eller kan man dyka upp till ett visst pris och få träna? Och vilka kurser erbjuder ni?

Millan

 

Svar: Man kan bli medlem i Hundhjälpen till en kostnad av 500 kronor per termin. I medlemskapet ingår bland annat tre träningstider i veckan då man får utnyttja lokaler och utrustning, varav ett av tillfällena är med instruktör och tillgång till kaféet. Medlemmar har också företräde till kurser och tematräffar samt rabatt på vårt kursutbud, i butik och på pensionat hos Hunderbart dagis.

Det går bra att anmäla sig till olika kurser och under kursens längd har man tillträde till rasthagar etcetera. Det finns även öppna träningar/aktiviteter som inte kräver någon föranmälan.

Vi försöker erbjuda ett så brett kursutbud som möjligt för att alla ska kunna hitta något som passar just oavsett ålder, hundras, träningsvana och så vidare. I dag erbjuder vi kurser i allt från vardagslydnad till agility, tävlingslydnad, spår med mera.

Läs gärna mer på Hundhjälpens hemsida.

 

Vad ska man tänka på innan man skaffar hund och hur kan kurserna hjälpa? Valp som vuxen hund.

Blivande hundägare

 

Svar: Först och främst bör man tänka på vad man själv lever för liv och hur den egna livssituationen ser ut. Är jag en fritidsmänniska som är ute i skog och mark ofta eller är jag kanske en stillasittande person? Bor jag på landet eller i staden? Därefter kan man börja leta efter en hundras som bäst lämpar sig/passar in i det egna livet. Det är inte lätt att välja ras och som uppfödare hejar man gärna på sin ”egen” ras. Ta gärna kontakt med en utbildad instruktör och prata igenom olika rasers olika egenskaper.

Att gå kurs är positivt av flera anledningar. Det innebär att hunden får vara med sin husse/matte och göra någonting tillsammans. Hunden tränas socialt. Hunden och husse/matte får lära sig nya saker. Hunden får träna på att vara nära andra hundar i en kontrollerad miljö. Husse/matte får träffa andra hundintresserade, vilket gör hundägandet roligare.

 

Hur viktigt är passivitet kontra aktivering hos hund?

Matte till energiknippe

 

Svar: Hundar behöver absolut både och! Med aktivering menas ofta både fysisk och mental sådan. I Sverige är vi jämförelsevis duktiga på att ge våra hundar fysisk aktivitet men många hundar får inte sitt behov av mental aktivering tillgodosedd.
Att kunna vara passiv är viktigt för att hunden skall få gå ned i varv, kunna slappna av, få vila och återhämta sig.

Annons: