2015-02-13

Evenemang vecka 7

Textstorlek:
Annons:

Fredag 13/2

Utställning

Älvkarleby kommuns alla andraklassare har sytt textila skulpturer på temat barnkonventionen. Efter att ha läst och pratat om barns rättigheter har varje elev sytt en mänsklig gestalt/ett barn/en docka – i individuell form, med hjälp av textilkonstnärerna Jennie Mc Millen och Elisabeth Bucht. Dockorna visas i en utställning på Skutskärs bibliotek fram till 28 februari.

Kl. 10-16, Skutskär  

 

Lördag 14/2

Vernissage

Enköpings kommuns finska förvaltningsområde och Upplevelseförvaltningen visar vandringsutställningen Arvet på Enköpings museum. I blickfånget står andra och tredje generationen Sverigefinländare. Utställningen baserar på intervjuer, bilder, berättelser och kompletteras med bidrag från barn och unga från Enköping.

Kl. 13, Enköping

Konsert

Vi sjunger för livet i Brukskyrkan i Österbybruk. Alla hjärtans dag-konsert med Kör Diagonal tillsammans med gästerna Anna Widing, Ditte Andersson, Ingemar Nordin, Josef Wahlbeck, Lennart Simonsson, Magnus Nilsson, Michael Näslund och Tomas Laustiola.

Kl. 15, Österbybruk

Konsert

Elvis Presley jubileumskonsert med Kent Wennman rockabilly kvartett ges i bygdegården Blå Wingen i Husby-Långhundra. När musikerna inte orkar längre finns chans till dans till Elvis-låtar. Välkomstdrink och kaffe i pausen ingår i biljetten.

Kl. 19, Husby-Långhundra, Knivsta

 

Söndag 15/2

Berättarkafé

En röst från förr i Smedsbostaden. Förre hammarsmeden och musikkårens ledare, Carl Broström, berättar för reportern Lars Madsén om musiken i Lövstabruk under järnbrukstiden. En inspelning inför radioprogrammet ”En stormaktsdröm i ödemarken” år 1942. Kaffe serveras.

Kl. 14, Lövstabruk

 

Onsdag 18/2

Föredrag

Anna Nederdal kommer till biblioteket i Skutskär och berättar om sin bok Fri från psykofarmaka. Boken bygger på vanliga människors egna erfarenheter av och kunskaper om nedtrappning av psykofarmaka.

Kl. 18, Skutskär 

Annons: