Evenemang vecka 11

LaGaylia åker på turné med Trio X. Foto: Olle Melkerhed
Textstorlek:
Annons:

Uppsala

Uppsala stadsteater. Tjock-Steffe ges på Lilla scenen.  Den osannolika berättelsen om Stefan Eriksson, mer känd som ”Tjock-Steffe”, har blivit teater. Följ med in i lögnernas, lyxlirarnas, undanflykternas och våldets universum. På Stora scenen spelas Skvaller, Neil Simons Broadway-succé i regi av Edward af Sillén.

Stavby bio visar Berättelsen om Törnrosa på söndag kl. 15 och 18.30.

Vernissage på Uppsala handkraft i morgon lördag kl. 12-15.30. Fotografen Lotta Lund från Strömsbergs bruk visar utställningen Naturnära.

Ta del av bilder ur serieboken baserad på Gustav Frödings dikter, I varje droppe är en ädelsten, på stadsbiblioteket på tisdag kl. 18. Lyssna även till ett scensamtal mellan bokens illustratör Malin Biller, skådespelaren Sven Wollter och ordförande respektive vice ordförande i Frödingsällskapet Björn Sandborgh och Tomas Sköld.

Vårsalong med lokala hantverkare och konstnärer visas på Storvretabiblioteket fram till den 28 mars.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet. Se också Med nålen som vävstol. Rita Sehlstedt från Östhammar har tillsammans med Hemslöjden i Kalmar län väckt liv i den gamla tekniken, vävsöm, och visar nu sina alster.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Paddington på söndag kl. 14 och Cirkeln kl. 19.

Pyssel för hela familjen på Knivsta bibliotek i morgon lördag kl. 12-14.30. Pyssla pärldjur med Elise Nilsson. Drop in.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Chappie på söndag kl. 19. Dagbio med fikapaus på onsdag kl. 13 då I nöd och lust visas.

Heby Folkets hus visar Berättelsen om askungen, i regi av Kenneth Branagh, på söndag kl. 15.

Direktsänd opera från Met i New York visas på Heby Folkets hus i morgon lördag kl. 18. Se Rossinis La dona del lago med Joyce DiDonato och Juan Diego Flórez i huvudrollerna.

Aija Speville, som bor i Heby och verkar i Tärnsjö, är en konstnär som gillar olika konstnärliga uttryckssätt. Nu ställer hon ut monotypi och screentryck på Tärnsjö bibliotek. Utställningen pågår fram till den 1 april.

Sari Palmroth är en expressionistisk konstnärinna som målar med ett vilt och öppet hjärta. Nu visar hon utställningen Listen to your art på biblioteket i Östervåla fram till den 19 mars.

 

Enköping/Håbo

Marsmusik. Enköpings kammarorkester och blåsorkestern Scendraget framför ett blandat program med musik ur Carmen, filmmusik och mycket annat i S:t Lars kyrka på lördag kl. 15.

LaGaylia Frazier och Trio X ger konsert i Västerledskyrkan på lördag kl. 19.30. De bjuder på soul, jazz och visa.

Söndagsöppet i Främjarstugan, Bredsand, kl. 10-14. Motionsbingo och naturstig för barn och vuxna kl. 10-13. Servering med Friluftsfrämjandets goda smörgåsar och hembakade bullar.

Den italienska gitarristen Aniello Desiderio ger konsert i Vårfrukyrkan på söndag kl. 19. Hör en klassisk virtuos med förebilder som Paganini, Recondi och Giuliano.

Enköpings kommuns finska förvaltningsområde och Upplevelseförvaltningen visar vandringsutställningen Arvet på Enköpings museum.

 

Tierp/Älvkarleby

Lyssna på P4 och lös Melodikrysset tillsammans med andra på Skutskärs bibliotek i morgon lördag kl. 10.

Husmodersföreningen Aktiva Kvinnor inbjuder till stick- och handarbetskafé på biblioteket i Skutskär i morgon lördag kl. 10-13.

Berättarkväll på Eric Sahlström Institutet i Tobo på söndag kl. 16. Jaktslott, Väntsal eller Ingeniörsbostad? Kom och lyssna till KG Marklund som berättar delar av husets historia. Därefter bjuds det på ett musikaliskt porträtt av spelmannen Wilhelm Gelotte.

Öppet Hus i Tierpsgården, Kyrkbyn, på tisdag kl. 12. Dagträff med kaffeservering och allsång. Underhållning av dragspelare från Söderfors.

Minikonsert. Kulturskolans stråk- och pianoelever spelar på Tierps bibliotek på tisdag kl. 17.

Blåst av hantverkare? Johanna W Thorsell från Konsument Gästrikland kommer till biblioteket i Skutskär på onsdag kl. 18 och  informerar om vad du bör tänka på innan du anlitar hantverkare.

 

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Fåret Shaun (sv.tal) på söndag kl. 15 och I nöd eller lust, en oromantisk komedi av Kjell Sundvall, på söndag kl. 19. Birdman visas på måndag kl. 19 och Kingsman – the secret service på tisdag kl. 19.

Duon Cirkus Trattofon ger barnföreställningen Akropanik i Österbybruks bibliotek på lördag kl. 14. För barn från 3 år.

Kontraktsprost Erland Söderström och Biskop Ragnar Persenius välkomnar den nya kyrkoherde i Frösåkers församling, Ingrid Persenius, vid en gudstjänst i Börstils kyrka på söndag kl. 11. Kyrkokören medverkar.

LaGaylia, Sveriges souldrottning, möter Trio X i en konsert i Börstils kyrka på tisdag kl. 19.

Sopplunch i Östhammars församlingsgård onsdagar kl. 11-13.

Fem textilare visar sina alster i SKB’s utställningshall i Östhammar. Utställningen pågår fram till den 25 mars.

Roine Jansson har under många år dokumenterat och målat arbetet kring gruvor och i järnbruksmiljöer. Nu ställer han ut målningar från dessa miljöer och porträtt av människor som han mött där på Sadelmakarlängans galleri i Österbybruk. Utställningen pågår fram till den 29 mars.

Fotografier från Upplands-Ekeby av Per Månsson visas på Gimo bibliotek i mars.

Östhammarskonstnären Gunnar Frisell ställer ut fartyg i vintermiljö på Östhammars bibliotek i mars.

Medlemmar i Öregrund/Gräsö vävstuga ställer ut i Öregrunds bibliotek fram till den 31 mars.

Annons: