Justerade UL-priser

Textstorlek:

Från 1 april justerar UL biljettpriserna och den nya prislistan innehåller både sänkningar och höjningar.

Annons:

Den mest använda 30-dagarsbiljetten för vuxen kommer att kosta 750 kr vilket är 40 kr lägre pris. Även andra 30-dagarsbiljetter får lägre pris, exempelvis ungdom/studentbiljett som sänks med 25 kr till 525 kr. Nya årsbiljettpriset är 7125 kr, en sänkning med 375 kr.

Det blir oförändrat pris, 20 kr per zon, för enkelbiljett som betalas med reskassa på UL-kortet eller i UL-appen.

Enkelbiljett som köps i automat eller hos ombud höjs med 2 kr till 27 kr per zon. Detta gäller också vid köp av enkelbiljett med UL-appen. Biljettköp med betalkort ombord på bussen och Upptåget kostar 35 kr per zon, 5 kr mer än tidigare.

Begreppet Seniorbiljett ändras till Pensionärsbiljett och gäller även förtidspensionär och förmånstagare. Priset för årsbiljett blir oförändrat 3 420 kr. En nyhet är att pensionärsbiljett också finns som 30-dagarsbiljett för 450 kr.

Den som är under 65 år måste kunna visa intyg från Försäkringskassan/Pensionsmyndigheten om att man är förmånstagare alternativt förtidspensionär.

UL inför också en 30-dagars UL/SL Pensionärsbiljett för 885 kr från 1 april. Den gäller för resor inom hela UL:s och SL:s trafikområde.

Andra nyheter är 24-timmarsbiljetter för resor Uppsala-Arlanda och UL/SL. Den senare gäller under 24-timmar i hela UL:s och SL:s trafikområde och kostar 230 kr för vuxen och130 kr för ungdom.

ul.se finns alla biljetter med aktuella priser.

Annons: