Evenemang vecka 16

Textstorlek:
Annons:

Uppsala

Uppsala stadsteater. Tjock-Steffe ges på Lilla scenen. Den osannolika berättelsen om Stefan Eriksson, mer känd som ”Tjock-Steffe”, har blivit teater. Följ med in i lögnernas, lyxlirarnas, undanflykternas och våldets universum. Välkommen hit, välkommen hem är teater i storformat. Ett bombastiskt stadskalas där 80 experter på verkligheten tar plats på vår Stora scenen.

Stavby bio visar Still Alice med Julianne Moore i huvudrollen på söndag kl. 19.30.

OD:s vårkonsert med Mark Levengood som gäst äger rum lördag och söndag kl. 15. Cecilia Rydinger Alin dirigerar.

Nästa vecka är det ungerskt tema på Bibliotek Uppsala. I morgon lördag får stadsbiblioteket t.ex. besök av dansare, filmare, poeter, sagoläsare och forskare. Här visas även ungerskt hantverk, foto, konst och poesi med start kl. 11.30.

Populär sopplunch i Almunge församlingsgård på torsdagar kl. 12.

En av nordens mest intressanta bilderboksskapare just nu, Stian Hole, ställer ut på Bror Hjorths hus. Utställningen pågår fram till den 31 maj.

Utställningen Från demokrati till diktatur, om nazisternas systematiska arbete med att urholka demokratin i Tyskland 1933, visas på Fredens hus, som ligger vid borggårdsplan i slottet.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Högmässa i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10.

Skapande: textil grafits. Margareta Olausson hjälper dig att på lekfullt sätt färgsätta och dekorera tyg med färg och kritor på Knivsta bibliotek på tisdag kl. 17-19.30.

Våga fråga om energi och klimat! Irene Mårtensson, energi- och klimatrådgivare vid Knivsta kommun, svarar på små och stora frågor på Knivsta bibliotek tisdag kl. 18-19.

Pyssel, handarbete, kurser med flera aktiviteter på 100 idéer i Husby-Långhundra (lanthandelns gamla lokaler). Stickkafé första onsdagen i varje månad kl. 16-21.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Still Alice på söndag kl. 19.

Gruppen Navarra med Arvid Kästel, piano, Sofia Bergström, sång, Erika Risinger, fiol, och Carl-Johan Groth, slagverk, ger konsert i Enåkers bygdegård ikväll fredag kl. 19.

Vårfåglar. Lars Gustavsson visar vägen till olika fågellokaler i Östervålatrakten. Samling på Östervåla torg kl. 9 i morgon lördag. Medtag fika och varma kläder.

Kommunens energirådgivare finns på plats på biblioteket i Tärnsjö på måndag kl. 12-14. Ställ frågor och diskutera allmänna frågor om energi och klimat.

Sadelmakeriskolan ställer ut projektet Punsning på Tärnsjö bibliotek fram till den 29 april.

 

Enköping/Håbo

Vårmarkand med nallar på torget i Enköping och Kyrkogatan ner till Joar Blå på lördag och söndag kl. 10-17. Tivoli på Enavallen parkering lördag kl. 10-22 och söndag kl. 10-18.

Vi möts igen. Blåsarkonsert i samverkan; Immanuel Brass, Vegasextetten och Enköpings Blåsorkester, spelar i Västerledskyrkan på lördag kl. 16.

Öppet hus med bordtennis i Fjärdhundrahallen på söndag kl. 10-12. Alla åldrar välkomna. Medtag rack och spelglädje.

Enköpings Modellflygklubb arrangerar bytesmarknad för hobbymaterial på söndag kl. 10-14 i Västerledsskolans matsal. Servering.

Korpens Söndagspromenad med nutidsfrågor och bingo kl. 10-12 på Kristinagatgan 17.

Världsbokdagen på torsdag uppmärksammas med en sagostund på huvudbiblioteket. Det blir en berättarstund på både svenska och spanska kl. 10.

Ordet i ögat. Susanna Slöör och Leif Matsson ställer ut på Konsthallen i Enköping. Utställningen pågår fram till den 3 maj.

 

Tierp/Älvkarleby

Äldre gentlemän bjuder på gamla gudingar. Konsert med Bosse Heeds Big Band i Tierps sockenkyrka på söndag kl. 17.

Babettes längtan. Sopp- och musikteater på Ordenshuset IOGT/NTO Bodarna Skutskär på måndag kl. 18.30. Vendela Duclos sjunger sånger av bland andra Edit Piaf och gestaltar med humor och allvar, värme och hopp vår aldrig sinande längtan efter kärlek.

Vårfirande på Klippan, Hållnäs, på måndag kl. 20. Sång, vårkase, fyrverkeri och servering.

Våravslutning på allsångskvällarna i Söderfors församlingshem på tisdag kl. 19. Lotterier och försäljning av handarbeten.

Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden har öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15. Se Upplandsmuseets utställning Lövstabruk på järnets tid och utställningarna från Arkivens Dag 2014.

Tobotorsdag på Eric Sahlström Institutet den 23 april kl. 19-22. Gås-Andersbygdens spelmanslag. Allspel till dans. Kaffeservering.

Recept- och kokboksutställning av gamla receptböcker visas på Café Kyrkbacken, församlingshemmet Örbyhus.

 

Östhammar

Öregrunds bio visar Asterix – Gudarnas hemvist (3D, sv.tal) på söndag kl. 15. Fast & furious 7 visas söndag kl. 19 och tisdag kl. 18.

Gunnar Emanuelsson visar teckningar och målningar på Galleri Fröja i Östhammar. Vernissage i dag fredag kl. 11-15.

Folkmusik. Gruppen Navarra spelar i Bruksgymnasiet i Gimo på lördag kl. 18.

Sopplunch i Östhammars församlingsgård onsdagar kl. 11-13.

Emotional Autopsy. Att bena upp meningen med allt är temat för en ny utställning i Sadelmakarlängans galleri i Österbybruk. Konstnärerna Tommy Eriksson och Bill-Ove Jonsson, som har grafiken som en gemensam grund, ställer ut.
Två vänner – poeter och konstnärer. Margaret Axell och Gerd Vading visar akvarell och akryl på SKB’s kontor i Östhammar fram till den 28 april.

Helena Eriksson visar handgjorda glaspärlor tillverkade i lampworkteknik på Gimo bibliotek. Utställningen pågår fram till den 29 maj.

Annons: