Uppsala skramlar för världens flyktingar

Stina Wollter är en artisterna som står på scenen i kväll.
Textstorlek:

Refugees welcome Uppsala välkomnar flyktingar till Sverige genom att anordna en välgörenhetsgala på Vaksala torg i kväll fredag. En rad artister ställer upp för en human flyktingpolitik.

Annons:
Allt fler engagerar sig i mottagandet av flyktingar. I början av september sammanslöt sig den politiskt obundna gruppen Refugee welcome Uppsala till den skaran. En manifestation i stan blev startskottet för deras uppdrag, ett arrangemang som lockade nära femtusen personer.
Nu är det dags för nästa event. Fredag kväll ordnar Refugees welcome Uppsala en välgörenhetsgala på Vaksala torg för att samla in pengar. Torget kommer att fyllas med sång, dans och musik med syfte att välkomna flyktingar till Sverige. Bland artisterna, som alla medverkar ideellt, finns Stina Wolter & Band, Dansakademin Uppsala, Behrang Miri, Mares och Junior Natural.
– Vi har visst råd. Det finns visst plats. Att medvetet välja attityd och inställning och att själv bidra till en öppnare värld är något varje individ kan göra. Jag vill! Jag kan inte leva blind och döv, stum och stilla mitt i det som sker. Liv är rörelse och rörelse är liv. Så har det alltid varit, säger Stina Wolter i ett pressmeddelande.
Jeannette Escanilla, Refugees Welcome Uppsala, är glad och tacksam över den respons de fått inför arbetet med galan.
– I Uppsala finns otroligt mycket kärlek, och det ger hopp om framtiden. Vi fyller därför hela Vaksala torg med mycket medmänsklighet och solidaritet, säger Jeannette Escanilla, som hoppas att folk är givmilda i kväll och lägger mer än de 100 kronor som inträdesbiljetten kostar.
Alla pengar som samlas in under kvällen går oavkortat till ”Vi Gör Vad Vi Kan” som hjälper flyktingarna på plats i Lesbos i Grekland.
Annons: