Apotea årets tillväxtföretag

Pär Svärdson, vd och Sofia Modig, marknadschef på Apotea.​
Textstorlek:

Morgongåva/Länet Nätapoteket apotea.se har tilldelats Svensk Handels stora pris Retail Awards i kategorin Årets tillväxtföretag. 
Apotea har 170 anställda i Morgongåva och vid huvudkontoret i Stockholm

Annons:

Apotea utsågs till Årets Tillväxtföretag i konkurrens med Daniel Wellington och XXL Sport och Vildmark.

– Jag är oerhört stolt över utmärkelsen. Vi på Apotea gör vårt bästa varje dag och blir otroligt glada över den här typen av erkännande för vårt hårda arbete, säger Pär Svärdson, VD för apotea.se, i ett pressmeddelande.

I juryns motivering skriver man bland annat att nätapoteket har gjort en imponerande tillväxtresa för ett företag i en bransch som först under senare år tagit klivet ut på webben.

Vidare skriver man att ”Årets Tillväxtföretag har varit tidigt ute med att skapa en modell som både pressar priserna och förenklar livet för kunderna, som drivit nya kundbeteenden och som fått något ganska alldagligt att kännas intressant”.

Årets pristagare tillkännagavs vid en galaföreställning med 600 deltagare i Stockholm på måndagskvällen i anslutning till Svensk Handels årsstämma.

Apotea har cirka 11 000 receptfria varor och 5 000 recept-belagda läkemedel för människor och djur, och de lägsta priserna enligt HUI.

Apotea var först med att få Läkemedelsverkets tillstånd att bedriva apotek på nätet 2011.

Sedan dess har försäljningen ökat från cirka 11 miljoner kronor till cirka 585 miljoner kronor 2015.

Annons: